Hoppa till innehåll

Handledarutbildning Södermalm

Handledarutbildning Södermalm

Eriksdalstrafikskola genomför nu även handledarutbildningar Södermalm på professionell nivå. Med många år på nacken i brancshen. Vi förverkligar dina drömmar och riktar oss till er som vill ta B-körkort. Vi leverar även körkortsutbildning Södermalm i toppklass.Handledarutbildning är till för dig som vill ta körkort och hade tänkt att övningsköra privat.

Handledarutbildning Södermalm

Utbildning som handledare för dig som ska övningsköra privat måste genomföras av både handledare och den personen som ska köra bilen alltså den som ska ta körkort. En handledarutbildning är en teorikurs som varar i minst 3 timmar. Tidigare har vi på Eriksdals trafikskola Stockholm inte haft med handledarutbildning på schemat, men nu har vi alltså startat upp med att erbjuda denna kurs till ett pris på? 

Introduktionsutbildning körkort Södermalm

Syftet med denna introduktionsutbildning är att gå igenom diverse regler som råder och låta handledaren förstå att om det skulle ske en olycka eller om du bryter mot några regler under övningskörningen får handledaren ta konsekvenserna. Det är handledaren som är ansvarig och ses enligt lagen som förare av fordonet. Handledarutbildningen är giltig i 5 år för båda parter.

Introduktionsutbildningen måste genomföras på en trafikskola för att du genom proffessionell personal ska få grunden i vad som krävs för att kunna övningsköra privat respektive via en trafikskola. Vi ser att kombinationen mellan privatkörning respektive trafikskolekörning är det absolut bästa upplägget för att lyckas.

Börja övningsköra Södermalm

Oavsett om du ska övningsköra på Södermalm eller övrig plats eller om du kör privat respektive via trafikskola så måste du först och främst ansöka om körkortstillstånd. Ansökan är enkel och görs genom att fylla i blanketter som du hittar på Transportstyrelsen. I samband med din ansökan måste du skicka med ett underlag för en godkänd synundersökning. Undersökningen görs hos en valfri optiker.

Du som ska ta körkort och börja övningsköra måste vara 16 år fyllda och du som vill köra med en privat handledare bör veta att det ställs krav på den som ska bli din handledare vilket är följande.

Du ska ha fyllt 24 år.
Se till att din elev har ett giltigt körkortstillstånd.
Se till att du och din elev har gått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren, om övningskörningen gäller för personbil eller lätt lastbil.
Du har ett giltigt körkort från Sverige eller ett annat EES-land. Du ska ha haft behörighet för det fordon som ni ska övningsköra med under sammanlagt minst fem av de senaste tio åren

Boka handledarutbildning Södermalm

Sist men inte minst har vi nu kommit fram till att du som ska ta körkort och även du som handledare är med denna informationen redo att boka handledarutbildning.

Hade du tänkt övningsköra hos oss på Eriksdals trafikskola i Stockholm så behöver du inte genomföra denna introduktionsutbildning. I detta fall är du mer än välkommen att ta del av våra gedigna och individanpassade körkortsutbildningar på en gång genom att boka dessa via.