Eriksdals Trafikskola AB

KÖP OCH AVTALSVILLKOR

Genom att skriva in dig på Eriksdals Trafikskola AB blir du kund och användare av våra tjänster och accepterar därmed dessa avtalsvillkor för Eriksdals trafikskola i Stockholm. Inköpta körkortspaket är överlag giltiga i 10 månader från inköpsdatum därefter ingen återbetalning. Erbjudanden och kampanjer kan ha annan giltighetstid då dessa är mera rabatter på (Se särskilda villkor i produktbeskrivningen för respektive körkortserbjudande.

Minderårig
Om du är under 18 år måste du enligt lag ha dina föräldrars eller annan förmyndares samtycke för att gå med på våra avtalsvillkor. Innan inskrivning kan ske måste du alltså kunna uppvisa för trafikskolan ett skriftligt intyg undertecknat från dina vårdnadshavare/förmyndare.

Teoricentralen ett personligt konto
Inloggning och lösenord skall användas av dig som elev, du har själv ansvar för att skydda detta. Eriksdals Trafikskola är inte ansvariga för skada som uppstått om någon annan utomstående loggar in och använder ditt konto. Du som kund har tillgång till teoricentralen och tjänsterna under hela din körkortsutbildning. Eriksdals Trafikskola har rätten att stänga av kontot vid missbruk av tjänsten. Det är DITT ansvar att hålla koll på när du har dina körlektioner och hur många lektioner du bokat in på Teoricentralen, fråga gärna om du är osäker på hur många gånger du har kvar.

Personuppgifter
Eriksdals trafikskola behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddslagen som du kan läsa mer via länken dataskyddspolicy

Betalningsmetoder och priser
Betalning som görs i samband med köp av körlektioner, körkortspaket eller någon annan av våra tjänster och artiklar. Betalning sker alltid genom förskottsbetalning via swish eller kontokort (Visa eller Mastercard) delbetalning genom resurs bank finns också som alternativ. Faktura finns men endast till företag. För att handla måste du vara över 18 år. Är du ännu inte 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att genomföra köpet. Priserna anges i svenska kronor och inkluderar moms om inget annat anges. Priset på varan/tjänsten är det som anges på webbplatsen på beställningsdagen. Vi förbehåller oss också rätten att ändra priser och sortiment utan särskilda notiser om detta.

Ångerrätt och retur
Ångerrätten skiljer sig beroende på hur du genomför ditt köp av en vara eller tjänst. Det vill säga om du har köpt en vara eller tjänst av Eriksdals trafikskola AB på distans eller i våra lokaler.

Köp på distans och Distansavtalslagen
Du har alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar online eller på distans som det även kallas och omfattas då av distansavtalslagen. Oavsett om det är en vara eller tjänst du har köpt så har du rätt att ångra ditt köp så länge det är inom 14 dagar från det att avtalet ingicks och så länge köpet har skett på distans vilket alltså innebär utanför Eriksdals trafikskolas lokaler.

Mer om Ångerrätten
Observera att ångerrätten enligt svensk lag inte gäller vid köp som sker i fysisk butik, det vill säga i Eriksdals trafikskolas lokaler. Det är därför viktigt att du noggrant överväger ditt köp innan du bestämmer dig för att köpa en vara eller tjänst just för att undvika ånger i efterhand. Även om lagen i detta fall säger att du inte längre har rätt att ångra ditt köp så har vi valt att tillämpa den i viss mån för att tillgodose våra kunders fullständiga tillfredsställelse och förtroende för vårt företag så gott vi kan.

Ångerrätt i viss mån
Hos Erikdals trafikskola Stockholm har du alltid rätt att ångra ditt köp förutsatt att du alltså gör det inom 14 dagar från det att avtalet ingicks och även att du inte har påbörjat användningen av de tjänster eller varor du har köpt. Mer om hur du utnyttjar ångerrätten gällande köp i våra lokaler finner du under rubriken så utnyttjar jag ångerrätten.

Hur bedöms påbörjad användning?
Tidsfristen på 14 dagar börjar gälla direkt vid inköpstillfället och övrig påbörjad användning räknas från det att kunden skrivs in som elev och därmed godkänner Eriksdals trafikskolas allmänna villkor.

Så utnyttjar jag ångerrätten vid distansavtal
För att utnyttja ångerrätten vid köp av en vara eller tjänst som omfattas av distansavtalslagen alltså alla köp som sker på nätet alternativt utanför Eriksdals trafikskolas lokaler ska du klart och tydligt meddela Eriksdals trafikskola AB om ditt beslut att frånträda avtalet genom att. 

  • Använda ett standardformulär för utnyttjande av ångerrätten. Formuläret finns att ladda ner via följande länk standardformulär för ångerrätt.
  • Skicka ett e-postmeddelande till info@eriksdalstrafikskola.nu även här måste det tydligt framgå att du vill utnyttja din ångerrätt.
  • Skickas per post till Eriksdals trafikskola AB Ringvägen 36, 118 67 Stockholm.

Om du har köpt en vara och valt att utnyttja din ångerrätt ska du alltså senast inom 14 dagar efter den dag då du meddelade Eriksdals trafikskola AB om ditt beslut att frånträda avtalet återsända köpt vara. Varan/varorna ska returneras till Eriksdals trafikskola AB Ringvägen 36, 118 67 Stockholm.

Vid retur/ångerköp krävs följesedel, kvitto eller ordernummer. Retur får inte ske mot postförskott. Du ska betala kostnaden för återsändandet av varan.
Vid transport av varan från dig till oss står du risken för varan. Detta innebär att om varan kommer bort eller skadas under transporten till oss ansvarar du för detta.

Du är också ansvarig för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändig för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion.
Om du frånträder avtalet kommer alla betalningar du gjort att återbetalas, med undantag för eventuella administrativa kostnader eller redan aktiverde tjänster som har påbörjats och därmed kostat Eriksdals trafikskola tid och pengar. Undantag gäller även leveranskostnader på grund av att du valt ett annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder.

Återbetalning
Eventuell återbetalning sker med samma betalningsmetod som vid köpet. Detta innebär att vi sätter tillbaka köpesumman, med eventuella avdrag enligt ovan, på samma kort som du använde vid köpet. Återbetalningen sker inom 14 dagar från det att ärendet har hanterats av berörd avdelning förutsatt att din retur vid köp av en vara har sänts tillbaka. Dock ska ärendet ha hanterats inom 7 dagar från det datumet du meddelade oss om utnyttjandet av ångerrätten.

Du kan närsomhelst välja att avsluta din körkortsutbildning men då förbehåller vi oss rätten till att i första hand få möjligheten att reda ut eventuella oegentligheter alltså innan en återbetalning i pengar blir aktuellt. Har man ingått ett avtal med Eriksdalstrafikskola AB och fortsatt vill avsluta sin körkortsutbildning och således kräver återbetalning för outnyttjade lektioner gäller följande.

  • Avslutar man 1 månad innan påbörjad användning av körlektioner återbetalas 75% av kvarstående saldo.
  • Avslutar man 2-3 veckor innan påbörjad användning av körlektioner återbetalas 50% av kvarstående saldo.
  • Avslutar man 1 vecka eller senare innan påbörjad användning av körlektioner återbetalas endast 25% av kvarstående saldo.

Påbörjad körkortutbildning efter att ångerrätten har löpt ut.
En påbörjad användning av körlektioner räknas från det att den första körlektionen är inbokad alltså inte när körlektionen har genomförts. Vid köp av fler körlektioner som sträcker sig över två eller fler körkortspaket räknas dessa vara påbörjade enligt följande mall.

Körkortspaket 1
Vid fallet av 5 lektioner i saldot där 1-5 lektioner har bokats så räknas det som påbörjad användning.

Körkortspaket 2
Vid fallet av 5 lektioner i saldot där 6-10 är inbokade så räknas det som påbörjad användning och så vidare.

Presentkort
Vid inköp av presentkort så är giltighetstiden i regel 12 månader om inget annat anges.

Företagsuppgifter
Eriksdalstrafikskola AB
Org nr: 559249-1020
Bolagsform: Aktiebolag
Bolaget registrerat: 2020-03-20
F-skatt: Registrerad
Moms: Registrerad (SE559249102001)

Betalningsuppgifter
Bankgiro 5510-4178
Swish 1234690384